Webfactory levert bij ieder account een uitgaande mailserver. Deze SMTP-server is te bereiken onder ‘webfactoryamsterdam.nl/webmail’. Deze e-mailserver is te bereiken via de standaardpoort en de beveiligde poort. De standaardpoort wordt door veel providers geblokkeerd om spam te voorkomen. Deze blokkade heeft tot gevolg dat je de standaardpoort van de mailserver van Webfactory niet kunt gebruiken. Je bent hierdoor genoodzaakt de SSL-poort te gebruiken, of om de mailserver van je provider te gebruiken.

Het betreft hier dus de uitgaande (SMTP) mailserver en betreft dus alleen e-mail die je verzendt. De inkomende mailserver wordt door alle providers gewoon toegestaan. Werkt het ontvangen van e-mail niet, dan heb je waarschijnlijk een configuratiefout gemaakt.

Lijst van SMTP-servers

Hieronder volgt een lijst van providers met hun SMTP-server. Zoek je provider in deze lijst op en gebruik de vermelde mailserver in plaats van de mailserver van Webfactory. Let ook op eventuele mededelingen met betrekking tot authenticatie.

Deze lijst is incompleet en mogelijk verouderd. Staat je provider niet in deze lijst en werkt de mailserver horende bij jouw account niet, zoek dan op de website van je provider naar de juiste instellingen. Waarschijnlijk heb je ook een brief van je provider ontvangen met daarin de gegevens.

Ook als de gegevens niet lijken te kloppen, kun je het op de site van je provider kijken. Bovendien zou je kunnen spelen met de authenticatie op de mailserver (aan of uit).

Provider Server Blokkeert mailserver Antagonist Authenticatie vereist
Alice out.alice.nl onbekend ja, gebruikersnaam: naam@alice.nl
Het Net mailhost.hetnet.nl ja ja, gebruikersnaam: naam@hetnet.nl
KPN mail.kpnmail.nl ja ja, gebruikersnaam: naam (zonder @kpnmail.nl)
KPN 1) smarthost.direct-adsl.nl ja ja
KPN Vandaag (Planet) mail.planet.nl ja ja, gebruikersnaam: naam@planet.nl
Online smtp.online.nl onbekend nee
Telfort smtp.telfort.nl onbekend nee
Telfort Glasvezel smtp.telfortglasvezel.nl onbekend nee
Tele2 smtp.versatel.nl ja nee
UPC smtp.upcmail.nl ja onbekend
Ziggo smtp.ziggo.nl 2) ja nee
Ziggo (@Home) mail.home.nl ja onbekend
Ziggo (Casema) smtp.casema.nl ja onbekend
Ziggo (Multikabel) smtp.quicknet.nl ja onbekend