Windows 8 E-mail

Hieronder wordt beschreven hoe je Windows 8 E-mail in moet stellen om e-mail van de webfactory-servers te ontvangen en te lezen. Windows 8 E-mail staat standaard in het vernieuwde startmenu van Windows 8.

Je hebt een Microsoft-account nodig om van Windows 8 E-mail gebruik te kunnen maken. Als je het programma voor de eerste keer opstart zal hier automatisch om gevraagd worden. Ook kun je dan een Microsoft-account aanmaken.

Instellen

 1. Start Windows 8 E-mail vanuit het nieuwe startmenu.
 2. Als je Windows 8 E-mail voor de eerste keer opstart kan er gevraagd worden om een Microsoft-account in te vullen. Dit is nodig om Windows 8 E-mail te kunnen gebruiken. Als je al een Microsoft-account hebt kun je deze invullen. Als je nog geen Microsoft-account hebt klik je op ‘Microsoft-account aanmaken’ om een Microsoft-account te registreren. Als je een Microsoft-account ingevuld hebt, of als je Windows 8 E-mail al eerder gebruikt hebt, kun je deze stap overslaan.
 3. Beweeg met je muis naar de rechterbovenhoek (of swipe naar binnen aan de rechterkant van het scherm) en klik op ‘Instellingen’. Klik vervolgens op ‘Accounts’.
 4. Klik op ‘Een account toevoegen’ en vervolgens op ‘Ander account’.
 5. Klik op ‘Meer details weergeven’. Vul de gegevens als volgt in (in het screenshot hieronder staat een voorbeeld):
  E-mailadres: het e-mailadres van dit account
  Gebruikersnaam: het e-mailadres van dit account zoals je hebt aangemaakt
  Wachtwoord: het wachtwoord behorende bij de account
  Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): mail.webfactoryamsterdam.nl
  Server voor uitgaande e-mail (SMTP): mail.webfactoryamsterdam.nl
  De overige instellingen staan standaard goed ingesteld.
 6. Klik op ‘Verbinding maken’ om het e-mailaccount in te stellen.

Webmail

Je kunt Windows 8 E-mail en webmail prima naast elkaar gebruiken. Je e-mail zal zowel in Windows 8 E-mail als in webmail beschikbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat contactpersonen niet gesynchroniseerd worden.